Vizii Urban kaisīšanas mašīna

Pilsētvides uzturētājs “Vizii Urban” paaugstinātā gatavībā Siguldas ietvju kaisīšanai un tīrīšanai

23.11.2023

Tuvākajās dienās Latvijā tiek prognozēti mainīgi laikapstākļi – salu un sniegu nomainīs atkusnis, bet pēc tam atkal varētu iestāties sals, līdz ar to pilsētvides uzturētājs “Vizii Urban” pastiprināti gatavojas Siguldas ietvju tīrīšanai, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valdis Purvinskis.

Mainīgos laikapstākļos jārēķinās, ka ietves var apledot. Preventīvi gatavojoties pastiprinātai snigšanai un drošības apstākļu uzlabošanai gājējiem, pilsētvides uzturētājs jau naktī uz ietvēm kaisīs pretslīdes materiālus. Vienlaikus tā tiks mazināti apledošanas riski.

Nepieciešamības gadījumā ietvju tīrīšanai iesaistītas visas tehnikas vienības un darbs notiks paaugstinātā intensitātē. Ietves tiks tīrītas prioritārā secībā atbilstoši tam, kā pilsētvides uzturētājs ir saskaņojis ar pašvaldību.

“Mēs darīsim visu iespējamo, lai maksimāli ātri prioritārajā secībā attīrītu ietves no sniega, kā arī tās tiks apstrādātas ar pretslīdes materiāliem. Vienlaikus pastiprinātas snigšanas apstākļos gājējiem jārēķinās ar apgrūtinātu pārvietošanos, līdzīgi arī strauja atkušņa un piesalšanas gadījumā,” uzsver Purvinskis.

Pilsētvides uzturētājs norāda, ka saskaņā ar valstī apstiprināto kārtību par ielu un ceļu uzturēšanu ziemā sniega tīrīšana parasti tiek sākta pēc tam, kad snigšana ir beigusies un sniegu var notīrīt.

Ilgstošas snigšanas gadījumā, saskaņojot ar pašvaldību, ietves tiek tīrītas un apkaisītas ar pretslīdes materiāliem vairākas reizes, tomēr gājējiem ir jārēķinās, ka sniegs tik un tā tīrīšanas starplaikos uzkrājas.

“Latvija atrodas klimata zonā, kurai ir raksturīgi mainīgi laikapstākļi, arī pašlaik gatavojamies tam, ka siltāku laiku var nomainīt mīnusi. Sniegs, visticamāk, tuvāko dienu laikā nebūs nokusis, tāpēc gājējiem ir jāņem vērā, ka tas var piesalt un var veidoties tā dēvētā atkala. Mēs darām visu iespējamo, lai kaisītu pretslīdes materiālu, taču cilvēkiem arī pašiem ir jābūt piesardzīgiem,” piebilda Purvinskis.

Papildus jāņem vērā, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm vietām ir prognozētas vētras, tādēļ var veidoties sniega sanesumi.

Par Vizii Urban

­­­­­­­SIA “Vizii Urban” ir pilsētvides uzkopšanas uzņēmums ar 20 gadu darba pieredzi un plašu reģionālo pārklājumu, nodrošinot pakalpojumus Liepājā, Jūrmalā, Rēzeknē un citviet. Vizii Urban pakalpojumi ietver pilsētas publisko teritoriju, ielu un ietvju uzkopšanu un uzturēšanu kā vasaras tā arī ziemas periodā, kā arī apzaļumošanas pakalpojumu un pludmaļu uzkopšanu. Vizii Urban ietilpst Latvijā vadošajā vides pakalpojumu jomas koncernā AS “CleanR Grupa”, kura uzņēmumi nodrošina vairāk nekā 40 vides pakalpojumu sadzīves un industriālo atkritumu apsaimniekošanā, otrreizējo materiālu šķirošanā un pārstrādē, kā arī telpu un namu apsaimniekošanas jomā.